Teho


Olen ollut nyt puolitoista viikkoa harjoittelussa teholla. Teho on valmistunut muutama vuosi sitten ja tilat ovat todella hyväkuntoiset ja tilavat, verrattuna muuhun sairaalaan. Uutta tehoa on sponsoroinut Norjasta jokin sairaala (vielä ei ole selvinnyt mikä), minkä vuoksi teholla on esimerkiksi aivan uudet monitorit. 




Potilaspaikkoja teholla on tällä hetkellä käytössä 5 + vip huone (johon pääsevät vain arvovaltaisemmat vieraat kuten presidentit). Huoneelle ei ole vielä kuitenkaan ollut käyttöä. Paikkoja teholla olisi viedä kaksi lisää, mutta jatkuvan hoitajapulan vuoksi nuo kaksi potilaspaikkaa on otettu väliaikaisesti pois käytöstä.






Tästä päästäänkin hoitajamitoitukseen. Aamuvuorossa hoitajia pitäisi olla 4-5, mutta ensimmäisenä aamuna kun aloitin harjoittelun, hoitajia oli vain yksi. Vaikka ei ollut mukavaa, että hoitajamitoitus oli tuona päivänä mielessä, olin kuitenkin kiitollinen, siitä, että pääsin ensimmäistä kertaa harjoittelun aikana tekemään oikeasti hommia. Muina päivinä hoitajamäärä on vaihdellut 2-4 välillä. Mikä todellakin näkyy työmäärässä joinakin päivänä todella hyvin. Pääsee oikeasti juoksemaan paikasta toiseen. On kyllä ihanaa kun on oikeasti ollut hommaa tehtävänä. 

Huuhteluhuone



Teholla potilaat ovat suurimmaksi osaksi hengityskoneissa. Yleistettynä yleisimmät potilascaset ovat onnettomuuksissa loukkaantuneita, synnytyksistä aiheutuneita komplikaatioita tai isommista leikkauksista toipuvia potilaita. Teholla on hoidettavana sekä aikuisia, että lapsia.

Pesusta tulleita hengityskoneen letkuja.

Elvytyskärrit

Suomen tehoon verrattuna suurin ero on potilaan voinnin tarkkailussa ja poikkeamiin reagoimisessa. Hoitajat saattavat jättää viisi hengityskoneessa olevaa potilasta välillä ilman valvontaa. Täällä myös lääkkeiden ja erityisesti kipulääkkeiden käyttö on todella vähäistä, mikä tuntuu todella pahalta, kun varmasti onnettomuudessa tai suuren leikkauksen jälkeen kipuja taatusti on.

Päivät teholla alkavat yleensä aamuraportilla, jonka jälkeen otetaan potilailta vitaalit. Vitaalit ja virtsa mitataan kahden tunnin välein. Jokainen potilas imetään myös käytännössä katsottaen joka toinen tunti, vaikka limaa ei olisi erittynytkään. Samalla myös (ainakin itse) luetaan potilaiden paperit vähän tarkemmin, mitä lääkäri on potilaalle määrännyt tehtäväksi. Aamulla myös valmistetaan ”letkuruuat” valmiiksi. Sairaalalta saadaan (jos saadaan) maissivelliä, johon sekoitetaan omaisten tuomia mehuja/ maitoa/ vettä. Velli siivilöidään niin, että se on tarpeeksi juoksevaa nenämahaletkuun. 1,5 l velliä saatetaan laittaa vain lorona tippumaan, jota olen itse hieman kauhistellut. Päivän tehtäviin kuuluu myös lääkkeiden valmiiksi saattamista, niiden antamista ja lääkärin avustamista toimenpiteissä (pleuradreenin laitto).

Imuvälineet. Teholla hoitajat käyttävät imettäessä steriilejä hanskoja. Katetreita käytetään kuitenkin useampaan kertaan.😏

Vellin valmistus välineet.




Itse olen viihtynyt teholla todella hyvin, koska vihdoinkin olen päässyt tekemään asioita ja olen kokenut olevani hyödyksi. Olen saanut myös jotain opiskelijanohjaukseen viittaavaa, joten olen myös siitä todella iloinen. 😅

Nyt alkoi mullakin joululoma. Ensi vuoden puolella sitten jatketaan harjoittelua.

💗:llä Eve H.



Kommentit

  1. Sinullakin hyviä kokemuksia loppuun asti. Tervetuloa kotiin ja talveen! Valkoinen joulu odottaa teitä täällä. Nähdään tammikuussa. Hyvää joulua teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti