Cape Maclear & Senga Bay


Lähdimme pidennetylle viikonloppulomalle marraskuun alussa, ja suuntasimme Malawi-järven rannalle Cape Macleariin. Yövyimme kivassa lodgessa, jonka yhteydessä oli ravintola (jossa söimmekin koko viikonlopun). Pisteet niin majoitukselle kuin ruuallekin!



Cape Maclear herätti ristiriitaisia tunteita, sillä aivan järven rannassa on rivi lodgeja, jotka on selkeästi tarkoitettu rikkaammille matkustajille. Heti kun astuu tielle (tai ”tielle”), huomaa valtavan eron elintasossa. Talot ovat tiilistä rakennettuja, kuten toki muuallakin Malawin maaseudulla, mutta kontrasti on siltikin silmiinpistävä. Oli mukava käppäillä kylää ympäri, mutta tämä ei aktiivilomapaikkaa etsivälle ole ehkä se oikea valinta. 





Me lähinnä lepäilimme työviikkojen välissä, mutta kävimme veneretkellä snorklaamassa ja hyppimässä kallioilta turkoosiin järviveteen. Malawi-järven ahvenia näimme enemmän kuin riittämiin, ja reissu oli muutenkin ikimuistoinen. Muutoin otimme aurinkoa ja mm. istuimme uusien tuttujen, niin eurooppalaisten kuin paikallistenkin kanssa rannalla nuotion valossa iltamyöhään. 





Senga Bay oli Cape Maclearia rauhallisempi paikka, mutta sielläkin eksyimme (vahingossa muka hehe) veneretkelle ja kiipeilemään pienelle autiosaarelle. Sengassa oikeasti lepäilimme vain ruokapaikkojen etsimisen lisäksi, sillä olimme siellä vain kaksi päivää. Käymisen arvoinen paikka tämäkin!





Malawissa kävijälle järven seutu on ehdoton paikka käydä. Suunnalla ei niinkään väliä, missä tahansa on kaunista. Meille nämä reissut antoivat hetken nollaamiselle ja lepäämiselle ”tavallisen” arjen keskelle, jota todella välillä tarvittiin. 



Majapaikkaan kannattaa panostaa, sillä usein isojen kaupunkien ulkopuolella ei perusmarketteja näy, eli esim. ruokaa on kiva reissun aikana saada. Järvellä kävijän on myös hyvä muistaa bilhartsian mahdollisuus, ja tutustua tähän lähemmin ennen kuin lähtee uiskentelemaan (tai ehkä reissun päälle ylipäätäänkin!). Joka tapauksessa suuren suuri suositus lähteä kaupunkien ulkopuolelle, se on sen arvoista. 

💛: Myö


Kommentit