Viimeisiä viedään!

Lomilta palattu ja viimeiset puolitoista viikkoa harjoittelua takana! ✌

Viimeiset puolitoista viikkoa olin siis vielä teholla. Joulun jälkeen osasto on täyttynyt pääasiassa postoperatiivisista potilaista. Kuulemma lomien aikaan on tehty vain hätäleikkauksia työntekijöiden ollessa lomilla. Tämän vuoksi muut leikkaukset ovat siirtyneet myöhemmälle ja nyt myöhästyneiden leikkausten vuoksi potilaat ovat huonossa kunnossa ja moni tarvitsee tehohoitoa. 

Vaikka teholla on välillä rauhallista, joka päivä pääsee silti oppimaan ja minulle teho on ollut osastoista mieluisin. Sillä vaikka osastolla on rauhallista, olen silti päässyt tekemään siellä eniten verrattuna muihin osastoihin. Pääsin tällä viikolla avustamaan trakeostomian laitossa, mitä en ole koskaan ennen nähnyt. Trakeostomian laittanu lääkäri oli myös mukava ja selitti koko ajan sitä laittaessaan mitä tapahtuu. 😍

Ajattelin, että tässä vaiheessa harjoittelua minua ei enää yllättäisi mikään, mutta väärässä olin. Teimme eräänä aamuna eräälle potilaalle aamupesuja ja häntä kyljelle käännettäessä niskassa oli hieman epämukava yllätys: niskassa kuhisi mukava määrä pieniä valkoisia matoja! 😰Paljon on tullut sairaanhoitajaopintojen ja töiden yhteydessä nähtyä, mutta tuon nähtyä piti kyllä hetki nieleskellä. Kyseistä potilasta ei kuulemma ollut kai ihan äskettäin pesty (yleensä tehon potilaille tehdään joka päivä vähintään kerran aamupesut, joten en tiedä kuinka kauan hän oli ollut ilman pesua). Hän oli myös intuboituna hengityskoneessa ja suusta erittyi paljon limaa, joka valui niskaan. Nämä siis todennäköisesti aiheuttivat mukavat olot madoille. Potilaan puolesta oli kyllä todella paha olo. Hän oli osittain hereillä ja varmasti tunsi matojen liikkuvan niskassa, lisäksi hänet oli intuboitu, joka varmasti aiheuttaa epämukavaa oloa. Lisäksi kaikki muut mahdolliset kivut, joita on saattanut olla. Hän ei pystynyt itse tekemään edellä mainituille asioille mitään, joten olo on varmasti ollut epämukava. Kyllä niin monesti tulee kiitollinen olo, että on itse terveenä!

Tänään juttelin myös osastonhoitajan kanssa sairaalan tilanteesta. Hallitus on nyt noin viiden vuoden palkannut uusia sairaanhoitajia aivan minimi määrän. Eli periaatteessa kun sairaanhoitajia jää töistä pois eläkkeelle, opiskelemaan tai muista syistä, niin uusia sairaanhoitajia ei palkata tilalle. Tilanne on pahentunut koko ajan mikä hankaloittaa jäljelle jäävien hoitajien työtä sekä vaikuttaa tietysti potilaisiin. 

 Eli harjoittelu sairaalalla on minunkin osalta taputeltu. Täytyy kyllä sanoa, että kaikin puolin on ollut todella opettava harjoittelu, vaikka helpoimmasta päästä ei todellakaan ollut. Näin jälkikäteen katsottuna en kuitenkaan vaihtaisi, sillä niin paljon on oppia saanut ja nämä kolme kuukautta ovat avartaneet omaa maailman katsomusta hurjasti. Suosittelen kyllä jokaiselle Kareliassa opiskelevalle lähtemään vaihtoon. Meidän koulusta on todella hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon. Ja jos olet tehnyt jo kaikki harjoittelut, niin täydentäviä opintojakin voi tehdä vaihdossa.😉

Lisää postauksia on vielä tulossa, joissa kootaan yhdessä Even kanssa fiiliksiä ja harkassa opittuja asioita. 😊



Kasvimaa 😳


💗: Eve H

Kommentit