Ketäs täällä ruudun toisella puolella oikein onkaan?

Moikka kaikille! 

Kaikkien hämmennykseksi kirjoittajina tällä blogilla on kaksi Eveliinaa Joensuusta. 😉

Mie, eli ensimmäinen Eve, oon juuri matkalla kohti Helsinki-Vantaata ja mutkien kautta kohti Malawia. Olen siis 22-vuotias sairaanhoitajaopiskelija, ja aloitin juuri kolmannen vuoden opinnot Karelia-ammattikorkeakoulussa. Lähden tekemään vaihtoon kaksi harjoittelua, perhehoitotyön ja ikäosaamisen harjoittelut. Vaihto kestää yhteensä kolme kuukautta, ja palaan jouluksi takaisin Suomeen.

Miksi halusin lähteä vaihtoon ja miksi juuri Malawiin? Meidän koulustamme lähdetään paljon vaihtoon ja koululla on paljon yhteyksiä korkeakouluihin ulkomailla. Moni tuttu oli ollut vaihdossa, ja saimme todella kattavat infot vaihtomahdollisuuksista jo heti opintojen alettua. Melkein vuosi sitten syksyllä aloin miettimään, että nyt pitäisi alkaa suunnitella lähtöä, mikäli ennen koulun loppumista ulkomaille mielii lähteä. Tutustuin yhteistyökorkeakouluihin ja kävin juttelemassa kv-koordinaattorimme kanssa, ja päädyin lyhyen harkinnan jälkeen Malawiin. Länsimaalaisesta tasokkaasta terveydenhuollosta on Suomessa saanut jo sen verran kokemusta, että on jo ammatillisen kasvun ja näkökulmien takia hienoa päästä näkemään jotain hyvin erilaista.

Mutta pidetään tämä postaus lyhyenä, kuulette varmasti lisää pian!


💕: Eveliina Ryynänen


--------------------------------------------------------------------




Moikka! Täällä kirjoittelee toinen Eve ruudun takaa. Olen 21-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Joensuusta. Aloitin juuri neljännen vuoden sairaanhoitokoulussa ja lähden tekemään täydentäviä opintoja Malawiin. Viimeistelen vielä täällä Suomessa syventävän harjoitteluni ja tulen kuukauden päästä Even perässä Malawiin.

Minkäs takia tämmönen innostus vaihtoon lähtöön tässä vaiheessa opintoja? Viime syksynä tein perhehoitotyön harjoittelun vaihdossa Balilla Indonesiassa. Nuo kaksi kuukautta orpokodilla tutustuen uuteen kulttuuriin, erilaiseen sairaanhoitoon ja ennen kaikkea uskomattomiin ihmisiin, olivat elämäni parhaat kaksi kuukautta. Joten mahdollisuus kokea tuo uudestaan houkuttelivat lähteä uudelleen vaihtoon. Myös haave työskennellä joskus ulkomailla edesauttoi päätöstä lähteä. Malawi valikoitui vaihtokohteeksi sen erilaisen kulttuurin takia.


Minusta kuulette enemmän sitten lähempänä lähtöäni. Tsau!



💓:llä Eveliina Hämäläinen

Kommentit